8 újabb utat épített Rákosmente Önkormányzata

Rákosmente címere 8 újabb utat épített Rákosmente Önkormányzata
Polgármesteri Köszöntő Nyomtatás E-mail

Tisztelt Rákosmenti Polgárok!

Nagy öröm számunkra, hogy a sikeres tavalyi pályázatok után idén is több százmillió forintos uniós támogatást nyert Rákosmente Önkormányzata. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közép-magyarországi Operatív Programja keretében újabb nyolc út építése valósulhatott meg kerületünkben. A beruházás összesen 491 364 440 forintba került, melynek 55 százalékát az európai uniós támogatások fedezték, a többit az Önkormányzat önerőből finanszírozta.

A munkálatok során nyolc utcát szilárd burkolattal láttunk el, minden út mentén csapadékvíz-elvezető csatornát építettünk, felújítottuk a járdákat. A kötelező önrészen felül önkormányzati forrás hozzáadásával az újonnan épült utcák közvilágítását korszerűsítettük és megépítettük a Pestvidéki utca Nápoly utcán túlnyúló zsákutcás szakaszát. Ezen beruházásokkal együtt összesen 521 114 474 forint értékű beruházás valósult meg a projekt keretében.

2006-2010 között Rákosmente Önkormányzata összesen 44 földes utcában épített új szilárd burkolatot, 110 régi aszfaltos, töredezett kátyús utcát újított fel és 107 ún. bitumenpermetes technológiával épült út javítását végezte el. A fejlesztéseknek köszönhetően csökkentettük a közlekedésből származó környezeti terhelést, az infrastruktúra javítása révén pedig teret biztosítottunk a gazdaság, a kereskedelem és a szolgáltatások fejlődésének.

Munkánk célja, hogy kerületünk úthálózatának megújításával egyre több korszerű közterület jöjjön létre, hogy az egészséges, nyugodt életvitelhez elengedhetetlen színvonalas környezet kialakítása révén modern kertvárost teremtsünk Rákosmentén.

Bízunk benne, hogy örömmel használják majd az újonnan épült utakat. Köszönjük, hogy közterheik viselésével hozzájárultak azok megvalósításához!


Tisztelettel üdvözli Önöket,  Riz Levente         
polgármester, országgyűlési képviselő
  Horváth Tamás         
alpolgármester
 
 
Akadálymentes változat© 2011 Nemzeti Fejlesztési Ügynökség | 1021 Budapest Wesselényi utca 20-22. | info: 06 60 638 638 | nfu@meh.hu www.nfu.hu